Ta del av Uppropet Berätta hur du har det!

av Maria Wallin den 16 januari, 2013

i Blogg

Logotype - Tidningen Socialpolitik och Arvsfonden
Den 19/2 kl 13 lämnar vi över Uppropet
till Socialförsäkringsutredningen. En 40-sidig rapport: Onådiga luntan – berättelser från dom som ställts utanför.
Då kan du också ladda ner hela den Uppropet/Onådiga luntan här på hemsidan.

Samma eftermiddag bjuder vi in till:
Öppet möte kl 16 på Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 på Söder i Stockholm. Vi presenterar Uppropet, Bengt Göransson reflekterar över berättelserna, vi informerar om SocialAktion som tog initiativ till Uppropet, och om nästa nummer av SocialPolitik.
Välkommen!

Uppropet Berätta hur du har det! stod öppet under maj-september 2012 på socialaktion.nu. Skrev gjorde personer som ställts utanför socialförsäkringssystemet; utförsäkrade, sjuka arbetslösa och personer som valsar runt i allehanda praktikplatser/Fas 3/arbetslivsintroduktion osv… Människor som själva  drabbats, anhöriga eller personer som i sitt arbete ser hur nya regler inom socialförsäkringarna slår mot de försäkrade. Inte minst barnen.
Vi sammanställde allt i Onådiga luntan som blir offentlig den 19/2 då den överlämnas till Socialförsäkringsutredningen. Den presenteras på Solidaritetshuset kl 16. (Tegelviksgatan 40, Stockholm). Ja, huset är valt inte minst p g a sitt namn! Välkommen!

Läs ett antal citat ur Uppropet Berätta hur du har det! Som ett komplement till veckans Uppdrag Granskning där Janne Josefsson försöker gå bakom siffrorna om barnfattigdom.

Läs Malin Krutmejer om Janne Josefsson och Uppdrag Granskning i Aftonbladet.

Läs SFSA:s kommentar: ”ett hån mot alla dem som varje dag måste kämpa för att överleva i det samhälle där klassklyftorna ökar”

Ladda ner Tapio Salonens artikel i SocialPolitik nr 2/2011: Eliminera barnfattigdomen!

Previous post:

Next post: