Stadsdel bryter mot lagen om försörjningsstöd

av Anne Skåner den 26 oktober, 2012

i Debatt

I GP finns följande debatt ang hur Lundby SDN medvetet bryter mot biståndsdelen inom Socialtjänstelagen. Rädslan finns att kanske andra statsdelar följer efter och att hjälp utgår ifrån var man bor.

SDN Lundby har beslutat att ekonomin ska sätta ambitionsnivån för biståndsbedömningen i stadsdelen, inte den enskildes behov. Vadan denna desperation? frågar Kristina Arvidson-Molin, fd verksamhetschef för familje­omsorg/funktionshinder i Göteborg.

Nu har stadsdelsnämnden i Lundby godkänt information från förvaltningen om att den inför besparingar som strider mot gällande lagstiftning. Så här skriver stadsdelsnämnden i sin åtgärdsplan:

”Ny modell för ekonomistyrning inom sektorn. Budget styrande för ambitions­nivån.” Detta skall gälla för de verksamheter som har biståndsbedömningar för funktionshindrade, barn som far illa, drogberoende och fattiga.

I gårdagens GP intervjuas stadsdelsdirektören. Han vidhåller att budget ska hållas. Innebörden av hans svar är att om pengarna är slut i oktober så ska socialsekreterarna ge avslag till alla fram till nyår. Detta är att hårddra uttalandena, men jag vill visa på vilket trubbigt instrument en budget är för verksamheter som har att fatta beslut efter behov.”

Läs hela inlägget med Kristina Arvidson-Molin på GP

Tyck gärna till och diskutera.

 

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: