Som spelmarker i ett monopol

av AnnaF den 1 mars, 2014

i Blogg

Det kom ett mejl till SocialAktion. Det beskriver en utsatt livssituation till följd av stelbenta socialförsäkringssystem.
Ytterligare en berättelse fogas till Onådiga luntan.

Såhär skriver Monica Berzén:
Från årsskiftet visste jag att mina sjukdagar skulle ta slut så i höstas började jag kolla läget på arbetsmarknaden. Min handläggare på Försäkringskassan sa: ”Du får läsa jobbannonser men inte söka jobb.”

Men en dag hittade jag ett jobb på halvtid som skulle passa mig. Efter nästan sex års sjukskrivning då både politiker, myndigheter och folk som låtsades vara engagerade i sjukförsäkringsfrågan hade huggit mig i ryggen så valde jag att gå min egen väg. Många mail till politiker har det blivit men de har inga svar på min fråga:Om jag varit sjuk i nästan sex år och hittar ett halvtidsjobb varför kan jag då inte få var sjukskriven på halvtid och få pröva mig på arbetsmarknaden? Den här arbetsgivaren var dessutom inte intresserad av bidrag för mig och jag fick gå upp till 75 -100% om och när jag ville. Varför går inte Försäkringskassan in och hjälper med sjukpeng den tiden man inte jobbar där man måste gå på behandlingar, träning vila osv. Nej, jag hann jobba två veckor sen skulle jag utförsäkras och fick säga ifrån mig jobbet. Idag lever jag på knappt 4000 kr och får gå på soc. Har inte betalt hyran och vet inte om jag får bo kvar nästa månad, eftersom jag har en soc lägenhet. Jag blir så arg! Varför inte ha alternativ till utförsäkringen? Jag kollapsade förra fredagen och hamnade på sjukhus. På måndagen fick jag reda på att jag får ny sjukpenning. Vad f-n är detta? De vill INTE ha ut oss i jobb, de vill bara ha oss som spelmarker i något monopolliknande spel där de får gå till banken och inkassera någon form av bonus. Jag är trött, från början var jag reumatiker och hade cancer idag är psyket totalt nedbrutet och jag är skuldsatt till döddagar.

Läs tidigare berättelser i Onådiga luntan här.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: