Socialtjänsten går på knäna

av Redaktion den 10 april, 2013

i Blogg, Debatt

Rubriken ovan är ett allt större uttryck för hur landets socialsekreterare har det. Allt fler talar om omöjligheten att hålla rättssäkerheten i utredningsärenden. Problem att klara biståndärenden. Överhopade med jobb. Allt fler överväger säga upp sig. I tisdagens Sydsvenskan larmar socialarbetare i Malmö.

”Arbetsmiljön är så tuff att bara två procent av Malmös socialsekreterare upplever att de kan följa lagen. Arbetssituationen är alarmerande i hela landet. I Malmö är det än värre. Det visar en ny rapport från akademikerförbundet SSR.

– Det är mycket allvarligt, säger förbundsordföranden Heike Erkers.
I rapporten beskrivs arbetssituationen för landets socialsekreterare som alarmerande. I Malmö är det ännu värre. Här är missnöjet med arbetsbelastningen och bristande resurser högre än i övriga landet. Mer än 60 procent uppger att de har sömnsvårigheter någon i månaden på grund av sitt arbete. Nästan hälften upplever att det är kommunens ekonomi- inte klientens behov – som styr vilka insatser som sätts in. Och över 73 procent har någon gång de senaste två åren allvarligt övervägt att söka ett arbete utanför socialtjänsten.”

Läs mer på Sydsvenskan

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: