Seminarium 29 maj

av Maria Wallin den 23 augusti, 2012

i Blogg

SocialAktion samlade cirkelledare, deltagare och projektledning på Lärjeåns Café och Trädgårdar i Angered den 29 maj. Vi besökte därmed ett av VägenUt:s nytillskott i sin rika verksamhet i Göteborg. Vi fikade gott och åt en hemlagad vegetarisk lunch. Samt besökte förstås växthus och odlingar.

I seminariesalen utvärderade vi vårens kurser och talade om hur vi skulle gå vidare. Erfarenheterna som framkom var just värdet i möten mellan alla olika personer och organisationer i projektet. Att få jobba tillsammans i kurserna och i planeringen runt själva verksamheten. Att SocialPolitik tillsammans med erfarenhetsexperter från organisationerna kunnat erbjuda en cirkelverksamhet av hög kvalitet, men också gott om utrymme för personliga möten med nya människor.

Även en delegation från Stockholm och cirklarna där deltog under dagen med sina erfarenheter. Starkast var att höra ett par av retorikskolans deltagare berätta vad kursen betytt för dem, t ex att våga stå framför hela gruppen – på ett 30-tal personer – och berätta om avgörande vändpunkter i livet.

Vi skissade också på inriktningen inför hösten och fördelade ansvarsuppgifter. Där är det återigen möjligt för brukare/erfarenhetsexperter, studenter och yrkesverksamma samt aktiva inom olika brukarorganisationer att komma samman i skrivarcirklar, retorikskola och webbkurser i Göteborg resp Stockholm.
Men till detta återkommer vi.
Maria Wallin

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: