Se Fattigdomskonferensen på TV och webb

av Redaktion den 17 oktober, 2013

i Blogg

Susanna AlakoskiSusanna Alakoski talar på Fattigdomskonferensen. Foto: Bibbi Friman

Den 13 september ägnade SocialAktion en heldag åt fattigdom utifrån barnens perspektiv. En av gästerna var Susanna Alakoski som läste och pratade utifrån sin bok Oktober i Fattigsverige.

Du som inte hade möjlighet att vara med på Fattigdomskonferensen har måndagen den 21 oktober kl 16-19 chans att ta del av dagen på Kunskapskanalen. Därefter finns konferensen tillgänglig på urplay.se

Här hittar du tablån med tidpunkt för varje talare (öppnas i nytt fönster)


På Kunskapskanalen den 21 oktober kan du lyssna på Sara Fernqvist, forskare i sociologi vid Uppsala universitet, som talar om barns strategier i fattiga familjer. Sara Azzazi från Barn till ensamma mammor, Fryshuset har sett hur barn skäms över att vara fattiga och vet hur de skall dölja det.

Maria Wallin, projektledare för SocialAktion berättar om Onådiga luntan om välfärden, sprungen ur en av projektets skrivcirklar. Onådiga luntan överlämnades till socialförsäkringsutredningen i februari 2013.

Allt färre i Sverige har rätt till a-kassa och sjukförsäkring och fler söker försörjningsstöd, om det berättar Katarina Thorén, Stockholms universitet. Socialarbetaren Gabriella Mattson berättar om nätverket Nu bryter vi tystnaden.

Dagen avslutades med ett samtal mellan författaren Susanna Alakoski och journalisten Ami Lönnroth, under ledning av Mattias Hagberg.

Efter den 21 oktober hittar du Fattigdomskonferensen på urplay.se

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: