Samtal om ordens betydelse i radio

av AnnaF den 1 februari, 2014

i Blogg

Hur påverkar ord och begrepp vårt sätt att tänka, reagera och agera? Lyssna på Agneta Geijer, projektledare för Social Aktion i Skåne när hon talar om vad orden gör med oss i radioprogrammet Söndagarna med Stina Wollter

Journalisten och konstnären Stina Wollter har gjort succé med sitt nya radioprogram Söndagarna med Stina Wollter i radio P4. Radiosändningarna sker direkt varje söndag med start klockan 22.00 och varar fram till midnatt. Ett program som kan bli “dråpligt, sorgligt, roligt, köksbordsvardagligt eller högst märkligt” enligt ett pressmeddelande.

Stina Wollter läste text om vem som egentligen är brukare, publicerad här på bloggen SocialAktion.nu och skriven av  Agneta Geijer, projektledare för Social Aktion i Skåne. Producenten Johanna ringde upp Agneta för att tala mer om vad ord egentligen betyder för oss. Hur påverkar begrepp vårt sätt att tänka, reagera och agera? Vad ger ord oss för föreställningar, fördomar och attityder om varandra? Vad gör orden med oss? Vad händer när vi modererar med ord? Ja, det kan säkert också bli helt andra frågor för Stina Wollter ställer sig “mitt i livsbruset och stannar upp inför människors berättelser, var de än är” som det står på radioprogrammets hemsida. “Stina är redo för resor på både insidan och utsidan och vi kan hamna någon annanstans.”

Söndag den 2 februari  intervjuar Stina “Krigarmamman” Towe i Falun som var med om en traumatisk och dramatisk förlossning och fick ett funktionshindrat barn. Vad hade hänt om barnet fötts några sekunder senare eller en stund tidigare?

 

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: