Jo M, fattigdomen ökar – för dom fattigaste

av Redaktion den 6 mars, 2014

i Blogg, Debatt, Göteborg

Det är hånfullt att blunda för dem som fått det sämre skriver Social Aktion m fl i Aftonbladet den 4 mars.
SocialAktion, Välfärdsmanifestationen 2014, Solrosuppropet och representanter för de rödgröna partierna i riksdagen går i en replik i Aftonbladet emot M-riksdagsledamoten Jan Ericsons debattinlägg där han påstår att Nej, fattigdomen ökar inte i Alliansens Sverige.

– De fattigaste arbetslösa, sjukskrivna och förtidspensionerade (personer med sjukersättning) i Sverige har fått sina inkomster sänkta sedan 2006. Det är en skrämmande utveckling och ingen bana vi vill att det här landet tar, säger Monica Armini.

Tillsammans bemötte vi Ericssons påstående att vi har en jämn inkomstfördelning i Sverige, säger Monica Armini. Vi påpekar i stället faran med ökade inkomstklyftor. Det skapar ett vi och dom-samhälle, där det riskerar att uppstå både kriminalitet och våld. Fattiga människor som ej ens får hjälp från socialtjänsten för att lösa sin ekonomi blir desperata.
Vi som ser samhällets baksida måste bli bättre på att bemöta påståenden som Ericssons. Annars riskerar de att bli vedertagen sanning. Det känns väldigt glädjande att flera organisationer på det här sättet sätter hårt mot hårt och påvisar sanningen i siffror, säger Armini.

Här kan du läsa hela repliken från SocialAktion, Solrosuppropet, Välfärdsmanifestationen 2014 m fl
Hånfullt att blunda för dem som fått det sämre.

 

 

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: