Radio fri en väg mot upprättelse

av Anne Skåner den 5 juli, 2013

i Almedalen, Blogg

Almedalen går mot sitt slut. Efter fem dagar känner man sig tidsvill, är det tisdag eller torsdag! Man kollar programboken och inser att det är torsdag. En torsdag där halva dagen regnade och resten bjöd på strålande sol. Läste att någon undrade var invandrarna fanns bland alla etablerade medelklassare som gled omkring.

En berättigad fråga men för den som har öppna ögon – ja då fanns de där om än i spridda skurar. Men jag såg tjejerna från Fryshuset med vackra sjalar som delade ut reklam om sin skola. Jag träffade invandrade bland alla de ungdomar som finns inom Ung i KRIS (Kriminellas revansch i Samhället), hos X-CONS, kvinnorättsgrupper etc. De finns vi måste bara se att de finns – ni vet uttrycket att bli sedd.

Men visst de stora seminarierna vars anordnare inte skyr några pengar i marknadsföringen denna vecka, är genomgående vit medelklass. Faktum är att var anordnare i Almedalen kräver stora resurser och ytterst få nya svenskar eller deras organisationer kan ens drömma om att vara med.

Det ideella föreningslivet aom accepterar en vecka av nykterhet delade på en plats ganska centralt, Soberian, sju föreningar delade på platsen och kostnaderna. I Visby är det månglarnas marknad lika mycket som politisk denna vecka. Därmed stängs ute just det någon frågade efter – invandrare.

Dagens höjdpunkt var Radio Fri från X-CONS, unga fd missbrukare och kriminella som gör radioprogram och ger unga bakom murarna en röst och ett gäng ur Ung i X-CONS där det lyste av tillförsikt och vilja att leva ett bra liv som vuxen. Nämnas ska att även KRIS gör ett bra jobb med ungdomar varav många inte har svensk bakgrund. Du som undrade var invandrare-nya svenskar fanns du missade Soberian.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: