Onådiga Luntan ger eko

av Anne Skåner den 23 september, 2013

i Blogg

På LO Bloggent och SVT Debatt kommer nu de frågor som Onådiga Luntan presenterade i våras. Efter Radioteatern, Utförsäkrad, som bygger på berättelser ur Onådiga Luntan, går  skådespelarna Ann Petrén, Lo Kauppi, Anna Azcarate, Vanja Blomkvist, Mirja Burlin , Siri Hamari, Cecilia Nilsson, Kajsa Reingardt och Margareta Stone ut under rubriken ”De urförsäkrade kan vara Du och Jag

Samhällsdrömmen var att alla skulle få del av
den ekonomiska utvecklingen och bidra med det hen kan: ”Av var och en efter
förmåga, åt var och en efter behov”. Idag har perspektivet skiftat, och det har
skett så smygande att vi vant oss successivt. Ironiskt nog är vi just nu
beundrade och hyllade av en omvärld för ett samhälle som inte längre finns.”

LO Bloggen skriver om den misslyckade rehabiliteringskedjan och den förljugna statistiken. ”Rehabiliteringskedjan” framstår allt mer som ett stort fiasko.

Kjell Rautio, är välfärdsutredare på LO:s Arbetslivserfarenhet och avslutar sin blogg med ”Tar man hänsyn till den stora grupp människor som råkat illa ut på grund av de hårdare sjukreglerna (se exempel på detta i P1 dramatisering av ”Onådiga luntan”) kan man inte låta bli att ställa frågan: Var det, med hänsyn tagen till den i praktiken obefintliga jobbeffekten, värt det mänskliga lidande och den växande misstron mot sjukförsäkringen som de hårdare reglerna skapade?

 

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: