Nu finns SocialAktion också i Skåne

av Karin Torgny den 1 september, 2013

i Blogg

SocialAktion etablerar sig söderut och ser fram emot en spännande höst i Lund och Malmö.

Karin Torgny och Ethel Andersson från Socialaktion reste i förra veckan till Lund med målet att dra igång en verksamhet, likt den i Göteborg och Stockholm.

Sju intresserade möttes, alla med vida nätverk, ett sant brukarperspektiv och med ett stort engagemang för att driva sociala frågor – tillsammans, sida vid sida, brukare, brukarorganisationer, socialarbetare och studenter.

Tanken med mötet var att börja formulera verksamheten i Lund och Malmö. Vilka är förutsättningarna? Hur ser våra erfarenheter från cirklarna i Göteborg och Stockholm ut så här långt? Vad har ni för idéer och önskningar? Vilka kan/vill engagera sig och hur?

Vi berättade om två års erfarenheter av skriv, – retorik och webbcirklar och lyssnade till nya tankar och idéer. En referensgrupp bildades och en kontaktperson, Malin Widerlöv, utsågs. Malin kommer att ansvara för samordningen i Skåne och för kontakten med projektledningen i Göteborg.

Tid och plats för en retorikcirkel i Malmö under hösten är redan klar (finns några platser kvar!). Nu väntar vi med spänning på den första skrivcirkeln i Lund. Mer information kommer längre fram.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: