Livets berg och dalar

av harmlesslife den 11 april, 2012

i Blogg, Skrivarverkstad Sthlm

Jag kommer till en glänta där den gångna vinden bjuder mig en fallen tall att vila på. Jag sätter mig ner, alldeles intill en främmande kvinna. Jag ser denna kvinna som att hon just nått en stor befriande frihet. Med ens inser jag att det är jag som är den förlösta kvinnan vid min sida.  Jag ger det passerade ett ögonblick av mina tankar.

Jag blir ledsen när jag ser ner på förödelsen. I dalen finns inget liv allt är svart, nerbränt. Allt är dött. Jag vill vända och gå mot ljuset igen. Jag minns hur jobbigt det var att ta mig upp från detta dödens näste jag nu ser tillbaka ner på. Jag minns hur det var, jag minns hur många gånger jag föll tillbaka när jag försökte mig på bergsklättringen. Jag minns min diffusa förvissning om broar över floder, gröna skogar och gläntor att vila i. Det kändes som jag aldrig varit där ändå fanns föreställningen någonstans långt inom mig.

Den svarta och utbrända dalen ville inte släppa taget om mig och otaliga är de gånger då den drar mig till sig. Jag faller, faller handlöst ner i denna dödens boning. Men helt i sitt våld har den aldrig haft mig, alltid har en envis liten viskning inom mig berättat om andra sidan berget. Om liv och grönska, ljus och luft. Och den rösten har ihärdigt viskat långt inom mig – håll ut, ta nya tag och övervinn det svarta och bestig berget. Det finns ett liv som väntar på andra sidan berget. Glöm inte bort din dröm om gröna levande skogar, friska bäckar och livgivande gläntor – de finns där väntande på dig. Se framåt – våga steget

Jag är på väg.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: