Jaha, så här ser det ut i socialtantstäsket?

av Socialsekreteraren den 18 maj, 2012

i Blogg

Idag har det varit min första dag, eller halvdag i alla fall. Dagen började med en lunch, staxt efter att jag har varit på ett möte om min tystnadsplikt, ett möte om mitt behörighetskort och lite rundvandring på ekonomiskt bistånd, eller EB som det heter. Jag hde med mig en matlåda som jag så bra hade fixat på morgonkvisten, innan dagen börjat. Denna tog jag givetvis fram när det fanns lunch framför mina ögon och jag gick fram till ett bord där jag tyckte att det verkade sitta lite trevliga människor, jag frågade om jag kunde slå mig ner och de tittade på mig och svarade, ”javisst, vem är du?”. Jag presenterade mig vid mitt namn och berättade att jag var en av de två sommarvikarierna. ”Jaha!” Utbrast de nästan i kör och fortsatte sedan med att fråga var jag skulle jobba. Och då slog det mig med ens, eftersom jag förstod att de inte hade hört att vikarien skulle komma idag, att det säkert är grupperingar här. Och den här gruppen var tydligen inte min. Inte mindre trevliga ändå var de, jag slog mig ner och vi hade ett mycket trevligt och givande samtal tillsammans. Jag tänker att det bara är när man inte vet som man kan slå sig ner mitt i en annan grupp och inte vara obekväm med det.

I morgon kanske jag ska fottera mig med mina egentliga kollegor.

Sedan har vi möten förstår ni, jag har i dag varit med på två stycken. Varje dag har vi ett möte, sen har vi ett till på måndagar, onsdagar och torsdagar, vi slutar tidigare på fredagar och avslutar dagen med en fika. Kvar är alltså tisdagen som bara har ett möte och såleds kan räknas som den mest fulla dagen denna mottagning möter.

Snart ska de ha ett möte om hur de ska göra för att inte ligga efter i ärendehanteringen. Bara det är ju intressant, jag kan komma på minst två saker redan efter en dag. Men jag kommer nog att anpassa mig i denna lunk jag med, ge mig sommaren bara så ska ni se att jag är där.

Jag tror att det kan bli ett givande arbete trots alla mötet och kanske kan jag hitta  mod till mig när jag varit där ett tag att faktiskt säga nej till vissa möten och bara gå på de som jag tycker är nödvändiga. Somliga är ju viktiga för rättssäkerheter förstås eftersom det är myndighetsutövning vi arbetar med. Min status för dagen säger mig att jag har en hög med mycket trevliga kollegor och jag ser vekligen fram emot att lära känna dem och bli en del av deras team, även om jag kanske pratar med EB ibland också. I morgon ska jag få sitta med telefon.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: