Idrotten borde vara en tillflyktsort för alla

av Redaktion den 8 april, 2013

i Blogg

– När jag var yngre vantrivdes jag i fotbollens miljö. Jag var en osäker och tvekande kille och min personlighet krockade med den hårda, karga och dömande atmosfären som där fanns. Om man inte var som alla andra ansågs man vara vek. Jag var rädd att inte bli accepterad. Jag hade tur som så småningom fick både ledare och lagkamrater som tillät mig att vara den jag ville vara. Annars hade jag slutat spela fotboll. Alla har dock inte samma tur, berättar Henrik Rydström, lagkapten i Kalmar FF.

Nu finns ett nytt arbetsmaterial som ska hjälpa föreningar och lag att arbeta för att skapa större acceptans för olikheter. Utgångspunkt är fotografen Jan Nordströms bok Tillsammansheten.

Läs mer här.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: