I en familj har man olika roller och således olika upplevelser

av Socialsekreteraren den 20 oktober, 2012

i Blogg

Det här är ett inlägg jag har skrivit i min egen blogg. http://farmorpasmallen.wordpress.com . Ett led i sju andra blogginlägg i vilka jag berättar min historia.

Först vill jag meddela att det går, för er som vill, att prenumerar både på kommentarer och blogginlägg. Jag brukar ju inte skriva varje dag,  vill man följa bloggen kan det vara en bra idé. När man skrollat ner lite till vänster om inläggen finns det en knapp man kan trycka på som heter pernumerara på blogg. Eller om det står inlägg. Klicka på den så får ni en notifiering per automatik varje gång ett inlägg produceras.

Jag funderar på ett mycket utlämande inlägg jag fick på ett av mina inlägg. Jag har endast mött två negativa utfall och två fall av total tystnad som reaktion på senaste veckans bloggande. Ett utfall blev jag lite förvånad över men de andra var inget som jag tyckte var konstigt.

Det inlägger jag talar om var ett som verkligen uttrycker min systers ord även om det inte var hon som skrev det, det stod liksom kvar som om det var år 1999. I brevet stod det bland annat att 90 % av det jag sa var lögn, och då vet jag inte hur personen i fråga kan bestämma det. Eftersom hon var ett litet barn när lite av det begav sig och inte alls fanns när andra bitar skedde förstår jag ju att det givetvis är helt adopterat av den äldre generationen. Därefter vet jag inte hur man kan säga att en persons upplevelser är en lögn, för hur går det till. Var någon annan där och upplevde det jag upplevde?

Jag skriver det här inlägget eftersom jag vet med mig att jag satt igång många processser hos vissa av er som läser min blogg. De allra flesta tycker att det är bra och de ger mig mycket ros för det. Saker de själva behöver bearbeta och lära sig att hantera, och för andra blir det jobbigt såklart.

Det jag vill förmedla är att det är att det inte är en bra ide att försöka föra fram sin berättelse om man inte är strak nog, om man inte har bearbetat det som hänt och har kommit till freds med det. För det kommer att göra ont. Det finns alltid någon som kommer att säga att din berättelse är lögn just eftersom det är enklast så, livet blir lite mindre komplicerat då. Men när ni är klara! Skrik ut, möter ni motstånd skrik högre!  Bry er inte om de som inte vill eller förmår att lyssna, de få negativa responser ni får ska inte ta mer plats än de många fler positiva responserna ni får.

Trots allt jag har gått igenom, för detta var ju bara en snabbresumé, är jag ändå en lycklig kvinna sedan några år tillbaka. Det jag har upplevt har skapat mig till den kvinna jag är och det tycker jag att jag kan vara nöjd med.

Låt ingen stjäla era upplevelser ifrån er.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: