Hälsningar från webbkursen i Göteborg

av Stian den 30 mars, 2012

i Blogg, Webbkurs Gtb

Vi träffas här i Göteborg varje fredag. Lär oss att skapa webbsidor för att delta i viktiga sammanhang på nätet.

Mycket nytt och spännande att lära sig om nätverket Social Aktion. Intressanta texter och möten, och dessutom är våren här.

Nu är våren här. Det är konstaterat och bestämt. Vi sitter bakom våra moderna datorer och längtar ut. Lite.

Meningen är att jag skall utveckla något. I detta fallet mina kunskaper kring ”web”. Går inget vidare. Tyvärr. Sluter med att jag återupplever barndomens skolsal där jag satt och skrek ”magistern, magistern!” inom mig. Magistern, Kom och hjälp!

Vi pratade här just, om den 61-åriga mannen som blev misshandlat på Kortedala Torg. Om det där med sivilcourage och om huruvida våldsamma dataspel inverkar eller inte…
Det som hände där engagerar verkligen väldigt många människor… och man kan ha olika förhållningssätt till det hela, vara arg, söka förklaringar, skylla på någon eller något… och det är väl bra, att vi inte bara accepterar.

Att erövra Internet är en viktig del av demokratin. Och då allas möjlighet att lära sig att våga hantera hemsidor, bloggar och sociala medier.

Precis när jag trodde att jag var helt säker på vad jag höll på med förstod jag att jag inte hade en aning.

Äntligen klickade det och jag är igång med att skapa en WordPressblogg. Yippie!

med hälsningar från alla oss i Göteborg!

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: