Glödande pennor…

av harmlesslife den 21 november, 2012

i Artiklar, Blogg, Skrivarverkstad Sthlm

Koncentrerade pennor raspar mot papperet då kampen med att fånga bildens tusen ord i en egen berättelse skriven på fem minuter pågår. Eller då uppgiften är att väva in fem slumpartat utvalda ord i en egen text. Ibland blir texterna en berättelse, andra gånger formar ord och tankar mer en slags poesiform där varje ord bär sin egen berättelse.

Vi är i full gång med höstens andra skrivarcirkel, den där det fria skapandet delar fokus med ambitionen att bara komma igång med skrivandet. Gemensamt har vi en önskan om att just vårt fria skrivande ska nå prioritet över dammsugare och tvättmaskin därhemma. Vår förhoppning är också att det kreativa skrivande vi ägnar oss åt tillsammans på onsdagkvällarna ska ge näring och initiativ till att äntligen också fatta pennan därhemma. Att komma loss helt enkelt!

Vi är en liten skara som trotsar vinterkräksjukor och annat mörker som drabbar oss här i november månad och träffas fem onsdagar i rad på Fountain House i hjärtat av Stockholms Söder. Vi är nu mitt i kursen och har snart bara två gånger kvar. Två veckoträffar då vi skriver förutsättningslöst dit pennan för oss.

De olika skrivuppgifterna vi släpper lös i har bara en begränsning – tiden. Den korta tiden sporrar pennan mer än hjärnans krav på grammatik och andra hinder, dvs all vår hindrande prestige och prestationsångest får ge vika inför det fria skapandet. När de få minuterna vi har till vårt förfogande är till ända läser vi våra texter för varandra och förundras lika mycket varje gång över variationen i både skrivteknik och innehåll. Det är minst sagt berikande att få ta del av allas olika sätt att uttrycka sig.

Om två veckor är det tid att skiljas – för denna gång, och istället se fram emot nya spännande kurser till våren. Välkomna alla nyfikna och skrivsugna att hänga på då!

Vi ses!
Agneta Werner
Kursledare för skrivarkursen då vi kommer igång med vårt skrivande

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: