Farbror Blå har haft ett motigt år hittills läs inlägget på DN

av Anne Skåner den 30 oktober, 2012

i Debatt

DN idag tar upp detta värt att tänka på. Vart är den Svensa socialtjänsten på väg. Inom kort lägger Barnminister Maria Larsson förslag till ändringar i Socialtjänstlagen och LVU vad gagnar det om resurserna dras ner.”I samma veva fick jag ett mejl från en socialsekreterare som med blödande fingrar skrev att hon inte vet vart hon ska ta vägen längre. Hur ska hon kunna hjälpa barn som utsätts för fattigdom, trångboddhet, missbrukande föräldrar, havererad integration och kvaddad skolgång om det inte finns några resurser?”

Enligt Rädda Barnen lever 250 000 barn i en ekonomiskt utsatt position i Sverige i dag. Det är vart åttonde barn. Många av dem lever med ensamstående föräldrar, mammor och pappor som halkat hårt efter.

Så jag tänker: Vad ska vi med 20 000 poliser till? Det kanske skulle räcka med 10 000, om vi i stället satsade på att ge de runt 33 000 offentliganställda inom socialt och kurativt arbete det de behöver för att göra sitt jobb? Och du: Skippa välfärdsångesten i ”Solsidan” på söndag. Titta på den 35 minuter långa film som Unicef lagt ut på Youtube i stället. ”Mitt liv som barn” heter den. I Sverige 2012, icke att förglömma.
Ulrika By

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: