Expressen idag: Ledare om svek mot barn

av Anne Skåner den 14 april, 2012

i Blogg, Skrivarverkstad Sthlm

Vill bara kort hänvisa till Expressens webledare idag som tar upp Barn på SiS o andra sk ungdomshem i statens regi. Jag bloggar om det på RosenRasande men det förtjänar att få en större spridning. Det som slår mig är att jag i egenskap av fd Barnhems- och Fosterbarn lagt en stor del av mitt liv att värna om barn o ungdomar, funnits i arbetetet med samhällets styvbarn i åtta år, ser hur övertrampen och övergreppen återupprepas. Nu med en liten skillnad, Maria Larsson Barnministern lagstiftar så att de sk ungdomshemmen får visitera barn och ungdomar när och hur som helst utan anmälningsplikt eller möjlighet för barnen att klaga.

Som socialarbetare i dag skulle jag bli vansinnig om jag var tvungen att placera barn på SIS/Ungdomshem. Om jag tvingas begå lagbrott i jobbet för att upprätthålla politikernas krav, skulle jag med varmt hjärta vägra lämna ett enda barn till statliga inrättningar för sk vård och behandling.

Inte bara det att de är inkompetenta, o då menar jag även om de har utbildning, för utbildning är ingen garanti, det är en pappersvara där man via böckerna läst sig till något. Men i de flesta fall kan inte många omsätta sin utbildning i praktiken. För i så fall skulle inte så många barn 0 ungdomar fara illa. Vad är det för utbildning inom socialhögskolan, socilapedagoger etc som säger att aspberger/adhd/autistism är det samma som kriminalitet och därmed placerar de här ungdomarna på hem där de inte borde vara.

Vi behöver en revolution inom Socialtjänsten och behandlingsverksamheten. Det behövs rensas från botten och inte minst i toppen. Just nu producerar vi inte 20 000 vanvårdsbarn men säkerligen 1000 om året….

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: