Det handlar om Barn – det handlar om Människor

av Redaktion den 2 augusti, 2013

i Blogg

Oskyldigt dömda barn får aldrig sin upprättelse – men får hela sitt liv söndertrasat.
Massor av människor som suttit oskyldiga i fängelse  får skadestånd. Ibland flera miljoner.

Vi kan läsa om:
”Den i dag 57-årige västeråsaren greps och satt inlåst i två veckor, misstänkt för ett brott han inte begått. Nu får han skadestånd och ersättning från staten. Det skriver Sofia Rapp Johansson i sin blogg.  ((Sofia Rapp Johansson)

Men det händer saker åt rätt håll, fler anmäler fel till IVO den myndighet som sedan 1 juni skall utöva tillsyn inom socialtjänst och sjukvård. I Kungsör anmäler en kvinna, Socialtjänsten  till Justitieombudsmannen för kränkning och diskriminering. Det efter att Socialtjänsten tillsammans med polisen stormat kvinnans affärsverksamhet med piketstyrkan efter ett anonymt tips.

Sigtuna kommun måste betala 250 000 kronor efter att ha diskriminerat ett föräldrapar. Deras nyfödda barn omhändertogs på grund av att mamman har en psykisk funktionsnedsättning. Ärendet är överklagat. Linköpings Kommun har ålagts att betala över 1 miljon av IVO för brister inom socialtjänsten och då främst missbruksvården.

Förskola, polis och anhöriga anmälde vid flera tillfällen till socialtjänsten i Trosa kommun att ett barn for illa. Nu får Trosa kommun kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för att de inte ingripit och hjälpt barnet.

Linköpings kommun riskerar personer med missbruksproblem att inte få det stöd och den hjälp de har rätt till enligt socialtjänstlagen. Det anser Socialstyrelsen och kommunen kan nu tvingas betala en miljon kronor i böter om inte lagen följs./ASK

Läs mer på SR.se,  BBLAT, SN.se, Socialstyrelsen

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: