Den uppkäftiga debatten om socialpolitik är här

av Anders Löwdin den 7 maj, 2012

i Blogg

Susanna Alakoski, Marcus Gustavsson, Jenny Johansson och Gudrun Schyman skriver i ett debattinlägg i dagens GP att vi äntligen står vi inför en socialpolitisk debatt! De nämner som exempel Göteborgsbaserade SFSA – som för övrigt också är delaktiga här i Social Aktion Nu. Nätverket ”Nu bryter vi tystnaden” i Stockholm och gruppen ”Stoppa nedskärningarna inom psykvården”. Det är bara att hålla med. Också vi här på Social Aktion NU och Socialpolitik känner av de nya vindarna.

De skriver bland annat:

De främsta experterna
Alltför få lyssnar på socialarbetarna, några av samhällets främsta experter. Socialarbetarna är den grupp som mest och bäst ser de omedelbara konsekvenserna av politiska beslut. De ser hur det blir när det inte fungerar som beslutsfattarna har tänkt sig:

De fortsätter

Socialkontoren agerar arbetsförmedling när Arbetsförmedlingen inte fungerar som den ska. Socialkontoren agerar hyresvärdar när bostadspolitiken inte fungerar. Socialkontoren förskotterar pensioner, föräldrapenning, sjukpenning som inte räcker när andra system inte funkar

Så sant så!

Läs deras debattartikel i GP!

Se gärna detta också: BILDENS RÖST En hemlös, en asylsökande och tre ungdomar har dokumenterat sin vardag under 2011

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , eller annat intressant.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: