Den Onådiga Luntan – det viktigaste som skrivits på länge!

av Redaktion den 28 februari, 2013

i Blogg

Den 19 februari överlämnades till socialförsäkringsutredningen över 70 berättelser från de verkliga experterna på det svenska socialförsäkringssystemet.
Författarna är de som sett sina liv förstöras, inte bara på grund av en olycka eller sjukdom, utan på grund av att samhället dragit in allt stöd till försörjningen. Allt mer har man behandlat sjuka och arbetslösa som om det är deras eget fel och kränkningarna och de bestraffningsliknande åtgärderna har ofta skadat mer än själva sjukdomen/olyckshändelsen.

Socialförsäkringsutredningen har till uppdrag att se över det allt mer uppsplittrade socialförsäkringssystemet, arbetslöshetsersättningarna och det kommunala försörjningsstödet. Det har gjorts så många förändringar att den ena regeln motverkar den andra och handläggarna har knappast överblick och än mindre de drabbade. Ändå så avkrävs sjuka och arbetslösa att hålla reda på alla regler. Tyvärr kommer det att ta lång tid innan utredningen är klar. Nu kan dock inte någon säga att man inte känt till problemen. Den Onådiga Luntan är ett upprörande dokument som säger allt om vart vårt samhälle är på väg.

Sprid den och du som har en handläggare hos någon myndighet, berätta om den för henne/honom!

» Ladda ner Onådiga Luntan här!

» Läs mera om: Onådiga Luntan!

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: