Den förda politiken är kränkande och djup orättvis

av Anders Löwdin den 16 april, 2012

i Blogg, Webbkurs Sthlm

Idag lägger regeringen och Anders Borg fram vårpropositionen. I samband med detta så uttalar sig Anders Borg om att målsättningen är att stärka välfärden.

Jag har läst många av de bidrag som vi här på Social Aktion Nu fått in i samband med vårt upprop ”Berätta om hur du har det!”.

Texterna är djupt gripande och en rejäl ögonöppnare. Det är svårt att med ord beskriva vad jag känner när jag läser. Många av texterna andas desperation. Jag undrar varför det måste finnas denna otrygghet och orättvisa i vårt rika land.

Läs gärna de kommentarer som inlägget har fått. Förutom dessa så har vi också fått mängder med mail med smärtsamma berättelser om hur människor i dagens Sverige har det. Vi kommer att ställa samman och avidentifiera alla texter och skicka in till den pågående Parlamentariska socialförsäkringsutredningen. Du kan skriva via detta formulär om vill berätta hur du har det.

Jag vill idag också passa på att berätta om och länka till ett projekt två socialsekreterare har startat. Ett projekt som heter ”leva på riksnormen en månad”.

Så här skriver de om projektet:

Från och med onsdagen den 11 april 2012 har vi två socialsekreterare bestämt oss för att leva på riksnormen i en månad.

Riksnormen ligger för en ensamstående person på 3 840:- år 2012. Just matdelen i riksnormen ligger på 1 692:- vilket blir ca 56:-/dag. Detta är alltså den summa som en socialbidragstagare skall klara sig på till mat varje månad.

Övriga poster i riknormen är: kläder och skor 547:-, lek och fritid 413, hälsa och hygien 268:-, förbrukningsvaror 114:-, dagstidningar, tele,TV-avg m.m. 806:-

Bloggat om detta och annat viktigt:
Mikael Andersson – Jobben i prioritet för Alliansen – ingen ska lämnas utanför! 
Peter Andersson – En budget som blev en utredningsförteckning

Media idag:
DN – Inkomstskillnaderna ökar
DN – Anders Borg presenterade vårpropositionen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , eller annat intressant.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: