Ställ krav på arbetsgivare som tar emot sjukskrivna

av Redaktion den 2 april, 2013

i Debatt, Skrivarverkstad Gtb

Vi som går på rehabiliteringspenning är de rättslösa arbetarna. Utan lön eller anställningsavtal är vi ett kap för oseriösa arbetsgivare som vill ha gratis arbetskraft. Det är dags att ställa krav.

Jag har något som kallas rehabiliteringspenning. Det får man när man varit sjukskriven så länge att man börjar tillfriskna men inte är redo för den öppna arbetsmarknaden ännu. Beloppet är det detsamma som sjukpenningen – alltså baserat på SGI:n. Rehabiliteringspenning är tänkt att vara ett bra sätt att komma tillbaka på och tanken är mycket god. Tiderna är friare än vid en vanlig anställning och pressen är i teorin väldigt liten på arbetstagaren.

I realiteten saknas något mycket viktigt. Anställningsavtal. Den som jobbar på en vanlig arbetsplats vill naturligtvis ha ett avtal – med rättigheter och skyldigheter. Det saknas helt vid rehabiliteringspenning. Man kan få sluta vilken dag som helst och utan motivering. Det kallas arbetsträning, men är i själva verket ganska olikt ett vanligt arbete. Så som vi är vana att betrakta arbete i Sverige.

Människorna som går på rehabiliteringspenning är de rättslösa arbetarna. Vi utför samma uppgifter som alla andra på arbetsplatsen men får varken avtalsenlig lön eller anställningsavtal. Vi är ett kap för oseriösa arbetsgivare som vill ha gratis arbetskraft utan att förbinda sig till något. Det gäller att ligga i och visa sig oumbärlig. Att jobba stenhårt. Ta egna (väl genomtänkta) initiativ. Fatta kloka beslut. Och framförallt vara borta så lite som möjligt från jobbet – frisk eller ej.

Själv är jag på en bra arbetsplats. Det finns hopp om en anställning framöver. Något jag längtar efter kolossalt. Men jag har också blivit utnyttjad som gratis arbetskraft tidigare så jag vet att ingenting är säkert förrän anställningsavalet är i hamn. Risken finns hela tiden att jag blir utbytt mot en ny förmåga när det börjar talas om anställning. Vi är många därute som slåss om jobben efter långvarig sjukdom och konkurrensen är stenhård.

Kanske är det läge att strama upp regelverket kring rehabiliteringen? Det är dags att ställa högre krav på dem som tar emot sjukskrivna. Se till att de utvärderar arbetsinsatsen kontinuerligt och erbjuder anställning efter en viss tid om arbetet förlöper bra.

Det är hög tid att sluta betrakta de sjukskrivna som slit-och- släng-material som kan bytas ut lätt som en plätt. Vi, om några, behöver stabilitet och kontinuitet i tillvaron för att tillfriskna. Ge oss det. Nu.

Monica Armini

Deltagare i Social Aktions skrivkurs i Göteborg

Kommentarer är avstängda för den här posten.

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: