Vill du bli bättre på att skriva och nå ut med ditt budskap?

Skrivarkurs
ABF-Skärholmen, Stockholm
Torsdagar 17-19 med start den 4/10
Fem kurstillfällen
Uppehåll under höstlovsveckan v 44

Vår skrivarkurs ger dig möjlighet att bättre formulera dina tankar och åsikter, spegla din verklighet i text och lära dig fundera kring var och hur du når ut.

Här får du praktiska tips och professionell feed-back på det du skriver och hur du ska nå ut med det du vill säga. Vi lägger tyngdpunkten på publicering via nätet.

Alla jobbar i sin egen takt och du kommer att kunna publicera dina texter under kursens gång här på www.socialaktion.nu Vi ger dig också råd och stöd i hur du ska nå ut även i andra sammanhang som du själv väljer.

Vi som leder kursen heter Anna Fredriksson, frilansjournalist och Anne Skånér, flitig bloggare och krönikeskribent, f d ordförande i Samhällets Styvbarn.

Tid och plats:  ABF-Skärholmen torsdagar 17-19 med start den 4/10. Fem kurstillfällen. Uppehåll under höstlovsveckan v 44.

Tillfälle att mötas: Kursen riktar sig till socionomstudenter, yrkesverksamma socialarbetare och personer med egen erfarenhet från olika slags brukarorganisationer. På så sätt blir den också en möjlighet att mötas och ta del av varandras erfarenheter.

Kostnad: Kursavgiften för fem gånger är 175:- om du har jobb, annars 100:-. Då ingår en prenumeration på tidningen Socialpolitik.

Tveka inte – anmäl dig nu här!
Där kan du också läsa vad kursdeltagarna tyckte som gick skrivarkursen i våras.
Frågor? Ring eller mejla Anna 070-79 29 627, ordomening@hotmail.com

Skrivarkursen är en del i projektet Social Aktion där föreningen Socialpolitisk Debatt, som står bakom tidskriften SocialPolitik, har beviljats stöd ur Allmänna Arvsfonden.
Läs mer om projektet på www.socialaktion.nu/projektet/

Kursens innehåll:
Vi planerar kursen tillsammans och ändrar efter deltagarnas behov, men här är en ram för de fem träffarna.

4/10 Förväntningar inför kursen/Insändare
Vi pratar om projektet och om tidskriften SocialPolitik. Vi skriver en insändare om ett ämne som för tillfället engagerar oss. De som hinner samarbetar och ger varandra synpunkter i par på vad man skrivit.

11/10 Att blogga
Vad ska man tänka på när man skriver ett blogginlägg? Vi diskuterar och reflekterar om gränsen mellan privat och personligt. Tittar på
några exempel på bloggar. Sedan sätter vi helt enkelt igång och skriver.

18/10 Bloggteknik
Vi får en genomgång av det tekniska kring bloggandet. De som är mogna lägger ut sina inlägg på sajten www.socialaction.nu. Eller kanske startar en egen blogg.

25/10 Nyhetsvärdering
Hur väljer jag rätt media för publicering av mina texter? Var passar just de texter jag vill skriva att publicera?
Till denna gång har alla valt två nyheter som man fastnat för under veckan. Varför just dem? Vi gör en gemensam analys. Med detta i ryggen kan vi skriva ett eget pressmeddelande om någonting vi vill berätta, eller bjuda in pressen till något som ska hända.

8/11 Avslutning/summering
En kort genomgång av twitter och facebook. Hur gör jag min blogg extra läsvärd, länkar till andra, lägger in bilder m m.
Hur kan var och en gå vidare med sitt skrivande nu när kursen är slut?

Kommentarer är avstängda för den här posten.

{ 1 trackback }