Skrivarkurs Sthlm vt 2013

 

Vill du bli bättre på att skriva och nå ut med ditt budskap?

Vår skrivarkurs ger dig möjlighet att bättre formulera dina tankar och åsikter, spegla din verklighet i text och lära dig fundera kring var och hur du når ut.

Här får du praktiska tips och professionell feed-back på det du skriver och hur du ska nå ut med det du vill säga. Vi lägger tyngdpunkten på publicering via nätet.

Alla jobbar i sin egen takt och du kommer att kunna publicera dina texter under kursens gång på www.socialaktion.nu. Vi ger dig också råd och stöd i hur du ska nå ut även i andra sammanhang som du själv väljer.

Vi som leder kursen heter Anna Fredriksson, frilansjournalist och
Anne Skånér, flitig bloggare och krönikeskribent, f d ordförande i Samhällets Styvbarn.

Tid och plats:  ABF-Skärholmen tisdagar 17-19 med start den 12/2.
Sju kurstillfällen. Uppehåll under sportlovsveckan v 9.

Tillfälle att mötas: Kursen riktar sig till socionomstudenter, yrkesverksamma socialarbetare och personer med egen erfarenhet och verksamma inom olika brukarorganisationer. På så sätt blir den också en möjlighet att mötas och ta del av varandras erfarenheter.

Kostnad: Kursavgiften för sju gånger är 175:- om du har jobb, annars 100:-. Då ingår en prenumeration på tidningen SocialPolitik.
Vi vill gärna att så många som möjligt som vill ska kunna gå. Därför är din anmälan bindande och om du inte avbokar senast 14 dagar innan kursstart, tar vi ändå ut kursavgiften.


Frågor? Ring eller mejla Anna 070-79 29 627, ordomening@hotmail.com eller Anne 070-553 24 70 anne.skaner@bredband.net

Skrivarkursen är en del i projektet Social Aktion där föreningen Socialpolitisk Debatt, som står bakom tidskriften SocialPolitik, har beviljats stöd ur Allmänna Arvsfonden. Läs mer om projektet på www.socialaktion.nu här!

Kursens innehåll:
Vi planerar kursen tillsammans första gången vi ses. Allt eftersom ändrar vi sedan utifrån deltagarnas behov, men här är en ram för träffarna.

12/2 Förväntningar inför kursen/Insändare
Vi presenterar projektet och tidskriften SocialPolitik. Vi skriver en insändare om ett ämne som för tillfället engagerar oss. De som hinner samarbetar och ger varandra synpunkter i par på vad man skrivit.

19/2 www.socialaktion.nu
Vi studerar webbportalen. Vad finns på sajten? Vad skulle vi själva vilja skriva här? Vi kommenterar andras inlägg och skriver egna inlägg.

5/3 Gör din egen blogg
Nu är det dags att skapa en egen blogg. Vad ska din blogg heta? Vilken layout ska den ha? Vad vill du skriva om? Hur vill du bli uppfattad? Nu får du hjälp att komma igång. Gästlärare: webbmaster Anders Löwdin

12/3 Vad är en nyhet?
För att nå ut med egna budskap är det bra att veta lite om hur medier nyhetsvärderar. Till denna gång har alla valt två nyheter som vi fastnat för under veckan. Varför just dem? Vi gör en gemensam analys. Var och en väljer ett sätt att själv hålla liv i och fördjupa en fråga i något passande forum.

19/3 Mera tillbehör till bloggen
Hur gör jag min blogg extra läsvärd? Till den här gången botaniserar vi bland andras bloggar. Tar med exempel på sådant vi uppskattar och vill ha på den egna bloggen. Vi lär oss länka och sprida vårt budskap genom andra sociala medier. Vi diskuterar också gränsen mellan personligt och privat.

26/3 En bild säger mer än 1000 ord…
Gillar du att fota? Kanske vill du ha en bildblogg? Eller helt enkelt skriva kort och kärnfullt och spetsa ditt budskap med egna bilder eller andras. Fotografen Anders Löwdin lär oss mer om bilder. Vi lägger upp bilder och pratar om hur man får använda andras bilder.

2/4 Avslutning
Tillfälle att repetera och finslipa. Och så diskuterar vi hur var och en kan gå vidare med sitt skrivande nu när kursen är slut.

Kommentarer är avstängda för den här posten.