Skrivarkurs Sthlm ht 2013

Skrivarkurs i samarbete med Makalösa föräldrar.

När: 6 onsdagar, kl 18:00-20:00 med start 2 oktober.
Var: Dynamos lokal på Södermannagatan 38
Kursavgift: 150 kr för 6 gånger. Kursavgiften betalas in till Makalösa Föräldrars bankgiro 5447-5892. Då ingår också en prenumeration på tidningen SocialPolitik.

OBS! Inga platser kvar…

Kursens innehåll:
Vi kan ändra kursen allteftersom utifrån deltagarnas behov, men här är en ram för träffarna. I kurslokalen finns bara en dator. Vill du ta med egen bärbar går det bra, men annars funkar också block och penna.

2/10 Förväntningar inför kursen/Vi skriver insändare
Vi presenterar projektet och tidskriften SocialPolitik. Vi går igenom vad som kännetecknar en insändare om skriver sedan en om ett ämne som för tillfället engagerar oss. De som hinner samarbetar och ger varandra synpunkter på vad man skrivit.

9/10 Kreativt skrivande och www.socialaktion.nu
En bild kan sätta igång vår fantasi. Utifrån en bild vi väljer i stunden skriver vi kort och kravlöst.
Vi studerar också webbportalen www.socialaktion.nu Vad finns på sajten? Vad skulle vi själva vilja skriva här? Vi går i och kommenterar andras inlägg.

16/10 Vad är en nyhet?
Vad är det som gör att vissa händelser och berättelser blir nyheter och andra aldrig når fram? För att nå ut med egna budskap är det bra att veta lite om hur medier nyhetsvärderar. Till denna gång har alla valt en nyhet som vi fastnat för under veckan. Varför just den? Vi gör en gemensam analys. Var och en väljer sedan ett sätt att själv hålla liv i och fördjupa en fråga/ett ämne i något passande forum.

23/10 Gör din egen blogg
Kan bloggen vara en form för ditt skrivande? Vad vill du i så fall berätta? På vilket sätt? Vi diskuterar kring gränser för personligt och privat. Den som vill får hjälp att starta en egen blogg. Kanske vill du hellre twittra?

6/11 Opinionsbildning
Vad krävs för att bilda opinion i en fråga? Den här gången får vi besök av Makalösas generalsekreterare Sophia Lövgren som berättar om organisationens påverkansarbete. Hur lyckas man? Vi går igenom grunderna för en debattartikel och prövar att skriva en.

13/11 Avslutning
Tillfälle att repetera och finslipa. Och så diskuterar vi hur var och en kan gå vidare med sitt skrivande nu när kursen är slut.

Har du frågor ring eller mejla Anna 070-79 29 627, ordomening@hotmail.com eller maria.kopskog@telia.com.

Kommentarer är avstängda för den här posten.