Skrivarcirkel med Socialaktion

Den 24 sept kl 17.00 startar vi höstens mycket speciella skrivarcirkel.

Varmt välkommen du, mamma eller pappa, som har erfarenhet av att ha dina barn omhändertagna. Eller du som kanske själv varit omhändertagen för samhällsvård. Cirkeln vänder sig också till dig som studerar till socionom eller jobbar som socialsekreterare med inriktning på barn och familj.

Idén med skrivarkurser i SocialAktions regi är att mobilisera röster om och ur verkligheten. Brukare, socionomstudenter och på fältet verksamma ska tillsammans lyfta fram kunskap och erfarenheter av utanförskap, diskriminering och utsatthet.

Tillsammans kommer vi att utveckla möjligheten att skriva den egna berättelsen utifrån såväl brukar- som professionellt perspektiv. Vad vill du ha sagt? Hur formulerar du dig? Hur når du ut? I cirkeln får du praktiska tips och professionell handledning. Alla jobbar i sin egen takt och du kommer att kunna publicera dina texter under kursens gång på  http://socialaktion.nu
Men även i andra sammanhang.

Vi kommer att träffas 6 gånger, ca två timmar varje sammankomst i ABF-Skärholmens lokaler, Skärholmsgången 4. Tunnelbana till Skärholmen.

Anmäl dig här!
Sista anmälningsdag den 20 september

Vi som leder cirkeln är Anne Skånér som har varit med sedan Socialaktion.nu, startade och lett ett antal skrivarcirklar, med betoning på web och blogg. Anne har ett förflutet inom den sociala barnavården och driver bl.a. bloggen RosenRasande.
Hennes huvudsakliga område är socialpolitiska frågor med betoning på barn och unga vuxna.

Gun-Lis Angsell är pensionär och har lång erfarenhet av socialt arbete. Hon började sin bana som socialarbetare i Stockholms Stads Barnavårdsnämnd. Gun-Lis skriver på Socialpolitik.com tillsammans med andra f.d. socialarbetare under rubriken Panterbloggen.

Preliminärt program
24 september Introduktion, presentation och diskussion kring kursupplägget.
Presentation av projekt Socialaktion.
Vi diskuterar också kring olika perspektiv i skrivandet. Vad vill ni skriva? Förslag på Fokusfrågor får ni när vi träffas.

01 oktober Sammanfattning från första mötet. Fortsatt skrivande och diskussion.

08 oktober Förhoppningsvis kan vi få diskussion kring om det finns skillnader i att vara man eller kvinna när det gäller omhändertagande av barn. Fritt skrivande.

15 oktober Att publicera för webben. Vi går igenom Socialaktion-sidan och ser möjligheterna i att kunna dela våra erfarenheter på Social aktion. Lite om blogg. Fortsatt skrivande.

22 oktober Hur kan vi påverka genom att skriva? Fortsatt skrivande och samtal.

29 oktober Sista träffen. Utvärdering. Presentation av det vi skrivit. Hur vill vi fortsätta?

Någonstans i mitten av varje träff tar vi kaffepaus. Vi bjuder på fika och tilltugg.

Vi har inga läxor men för den som vill är det helt okej att också skriva hemma mellan träffarna.

Väl mött och Varmt Välkomna
Anne Skånér, tel. 070-553 24 70 / Gun-Lis Angsell

Kommentarer är avstängda för den här posten.