Retorikskola ”Berättandets kraft” vt 2014

Vill du bli bättre på att tala och nå ut med ditt budskap?

SocialAktions retorikskola ”Berättandets kraft” är till för dig som vill bli bättre på att göra din röst hörd i olika sammanhang, stora som små. Välkommen att söka!

Vi undersöker berättandets kraft, rösten och kroppsspråket, övar oss i att hantera talängslan och skapa dramaturgi samt lär oss olika sätt att framföra berättelser för andra. Din egen unika historia är det viktigaste verktyget, och vi arbetar med att hitta styrkan i berättandet, behålla makten över berättelsen och undvika offer- eller krigarroller. Kursen passar både dig som vill tala inför publik och dig som vill stärkas i att föra din talan i andra sammanhang, t.ex. i möten med myndigheter, vården eller i vardagslivet. Du kan gå kursen antingen i Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Kursledare: Anneli Jäderholm, brukarprofessionell föreläsare med erfarenhet av psykisk ohälsa, Michael Severin som deltog i retorikskolan hösten 2012 och nu verkar som kursledare samt Linda Weichselbraun, journalist och handledare i dokumentärt berättande.

Kursavgift: 175 kr om du har jobb, annars 100 kr. I kursavgiften ingår en prenumeration på tidningen Socialpolitik. (Om avgiften är ett hinder, kontakta projektledningen.)

» Anmäl dig här!

Retorikskolan “Berättandets kraft” är en del i vårt projekt SocialAktion, där tidskriften SocialPolitik tillsammans med flera organisationer beviljats stöd ur Allmänna Arvsfonden.

Kommentarer är avstängda för den här posten.