Att arbeta utan ersättning

av Anders Löwdin den 11 januari, 2013

i Blogg

3 539 inskrivna i Fas 3 fick inte ett öre i ersättning från staten i november – varken a-kassa eller aktivitetsstöd. Det är en ökning med 1 000 personer, eller 40 procent, på bara en månad, skriver Arbetet.

Att arbeta utan någon som helst ersättning. Jag har svårt att föreställa mig något som mer urholkar skälen och självkänslan. Att ens arbete inte betyder mer än så, att ingen är villig att betala mig för mina färdigheter, ja det är en hopplös livssituation för de allt fler som hamnar här.

– Jag sålde mitt hus i Visby i september. Det gjorde att vi fick råd att köpa julklappar till barnen för första gången, berättar fyrabarnspappan Peter Fagerlund, 51, i Visby.

Mer än var tionde Fas 3-deltagare får ingen ersättning. De är hänvisade till att ansöka om socialbidrag. Peter Fagerlund gjorde det, men fick avslag. Han skulle sälja huset och leva upp pengarna först.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: