Ångestlopp och folkfest – i år igen

av harmlesslife den 23 mars, 2014

i Blogg, Stockholm

DSC_7948Slutet av mars är tiden då alla nya färgsprakande joggingskor tillsammans med vårsolen tävlar ikapp i världens kortaste stadslopp. Dessutom ett i särklass demokratiskt lopp då alla blir tilldelade ett diplom vid målet utanför Fountain House Stockholm.

För många har det blivit lite av en tradition att springa de 209 metrarna mellan S:t Paulsgatan och Götgatan 38 och på så sätt samtidigt stötta en verksamhet som vänder sig till en fjärdedel av Sveriges befolkning.

Att lida av ångest eller andra psykiska svårigheter är faktiskt så vanligt – 1 av 4 någon gång i livet! Fountain House Stockholm är en mötesplats, arbetsplats och gemenskap för alla dessa människor.

Varje år deltar en stor variation av människor, allt från vanliga allmänheten till mer kända personer och politiker, så också i år, det sjätte i ordningen.

Det är ett roligt evenemang med ett viktigt syfte, nämligen att sätta ljus på den så vanliga psykiska ohälsan – som finns runt omkring oss överallt, dagligen. Det är också ett känt faktum att fysisk och psykisk hälsa är mycket goda vänner.

Om du inte hann med i år kommer en ny chans i mars om ett år!

Agneta Werner
harmlesslife.se

 

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: