Almedalen….!

av Anne Skåner den 30 juni, 2013

i Almedalen, Blogg

Almedalen är en gigantisk marknad för politik och beslutsfattare. Första dagen blev en bomb från KD som lägger valrörelsen på utsatta barn. Barn och ungas uppväxtvillkor och barns utsatthet!! Onekligen låter detta bra vilket parti om inte KD skulle ta upp detta. Familjepolitik är deras bord. Mindre barngrupper på dagis men med höjd maxtaxa som insats är det andra förslaget.
Förvånad konstaterar jag att Göran Hägglunds tal dock handlade om socialdemokratiska försyndelser för tio år sedan och om hur bra samhället blivit under alliansen. Detta får var och en själv avgöra sanningshalten i.

Maria Larsson, KD, äldre o barnminister konstaterar att det blir ingen vårdgaranti för missbrukare, den fungerar redan – enligt ministern.
För övrigt var Almedalen välbevakat inte bara av media utan också polisen. Morgondagens SD dag innehåller även högerextrema gäster från Österike, Frankrike. Onekligen har den traditionella politikerveckan fått nya och mer främmande inslag sedan SD kom in i riksdagen.

Dagens syrliga men friska nyhet var Almedalsdrinken som presenterades på det alkoholfria området, där det idella föreningslivet  höll till. En drink med hallon, fläder och citron är ett bra försök i att minska rosédrickandet. UNF berättar att Svenskt Näringsliv i år väljer mingelparty med alkoholfria drinkar.
Minns när Gudrun Schyman för flera år sedan rasade mot den höga alkoholkonsumtionen i Almedalen. Nu ses resultatet, Almedalsdrinken 2012 blev veckans hetaste händelse och i år kan vi dricka Almedalsdrinken för ca 60 kr på krogen. Besök gärna Soberia White Corner

Mer om Almedalen i morgon.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: