Allt fler hamnar mellan stolarna

av Anne Skåner den 24 oktober, 2013

i Blogg

Fick en länk från en kompis på Facebook, det var en länk till Aftonbladet där Bosse Löthén skriver ”Förra veckan publicerade Sydsvenskan krönikan ”En tyst katastrof” av Ann Heberlein. Journalister och engagerade personer har sökt den ”väninna” hon skriver om. Väninnan är jag.” Bosse bekräftar det som så många i Onådiga Luntan skrivit om, hur samhället allt mer ställer människor utanför systemet. Som så många andra tvingas Bosse Löthén söka försörjningsstöd hans värld rämnar efter det svar han slutligen får.

Jag kan ju lika gärna hoppa ut genom fönstret här och nu”, säger jag. ”Mitt liv är ju omöjligt.”

”Hur du väljer att göra med ditt liv är inte mitt problem. Om du har psykiska problem tycker jag att du ska höra av dig till psyk­akuten.”

Jag blir arg. Hon slänger på. Jag tappade faktiskt all vilja till att leva i det ögonblicket: För att framtiden är omöjlig.”

De nya reglerna för Arbetslösa, allt fler som tvingas söka jobb trots att de av olika skäl inte kan jobba. Vi får ett kallare samhälle helt klart. Jag skrev om American Winter – Vi har svensk vinter.

Läs Bosse Löthens krönika här

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: