Program för eventet Röster i Lund den 24 maj

av Agneta Geijer den 13 maj, 2014

i Blogg, Skåne

Eventet Röster närmar sig! Ett skånskt Speakers Corner där deltagare från Skrivarcirkeln Skriv Dig loss samt fria aktörer med engagemang för sociala frågor deltar. Samtliga personer som uppträder har erfarenhet av psykisk och/eller social ohälsa eller arbetar inom fältet som kulturarbetare, forskare, socionomer eller behandlare. Vi talar ur egen erfarenhet eller personligt tyckande.  Social Aktion utgår från Sveriges grundlagsskyddade yttrandefrihet. Utrymmet för debatt är dock tyvärr av tids- och utrymmesbrist begränsat. Vi beklagar detta, då diskussioner är spännande och berikande.

Varje talare/estradör har fått högst tjugo minuter på sig att lägga fram sin text. För att alla ska hinna tala är det viktigt att vi håller på fastställt schema, men om det blir tid över har åhörarna självklart möjlighet att ställa frågor till talaren.

OBS! Social Aktion är partipolitiskt och religiöst oberoende och tar inte som projekt ställning till någon av de framförda åsikterna.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till Eventet Röster på Charlotte Engels fina galleri Apostrof Kultur på Stora Södergatan 35 i Lund.

Program:

11.00  Regissör Magnus Nylander med Kreativa Akademien i Lund.

Kreativa Akadmien

 

11.25  Mark Bromberger, medlem i Fontänhuset talar om sitt förslag om ökat samarbete mellan Fontänhusen i Öresundsregionen.

11.45  Annika Wihlborg, medlem i Fontänhuset, sjunger och talar om rätten och möjligheten till arbete för alla genom bland annat ett förslag om medborgarlön. Håkan Paulin ackompanjerar på gitarr.

Annika Wihlborg

 

12.05  Katarina Frankel, författare till böckerna Nästan ikapp – trots handikapp samt Johannas goda idé, talar om om hur det är att leva med en lätt CP-skada.

Katarina Frankel

 

12.25 Agneta Sandberg, psykoterapeut och författare till boken Sårade hjältar, om pojkar som upplevt sexuella övergrepp, läser brottstycken ur boken samt informerar om föreningen ATSU – att trygga sexuellt utnyttjade.

Agneta Sandberg

12.45 Fika/lunch

14.00  ”Kriminelly”. Nelly Mathilda Fredlund talar om sin och samhällets syn på cannabis.

Kriminelly

 14.25  Eva Märta Granqvist berättar om evenemanget Hjärtans Hjärna och bakgrunden till utställningen Vill du gifta dig med mig?

EvaMärta

 

14.50 Professor i psykologi, Sverker Sikström talar i egenskap av deltagare i Social Aktion om självupplevda erfarenheter av förfördelning av fäder i vårdnadstvister.

Sverker

15.15  Ingvar Nilsson håller föredraget ”Alkisen på bänken”.

Ingvar Nilsson

15.35  Valborg Landberg läser dikter.

Valborg Landberg

Som ”pausfågel” rappar Håkan Yngwe.

Håkan

 

Tack till lektor på Socialhögskolan och före detta journalist Ulrika Levander samt Valborg Landberg för assistens och tips till skrivcirkelledarrollen på Fontänhuset i Malmö.

Tack för alla deltagares bidrag och praktisk hjälp samt att ni varit härliga idérika bollplank. Tack till personer i referensgruppen inom Social Aktion i Skåne som givit bidrag i form av personliga insatser; Magnus Nylander, Lars-Christer Karlsson, Malin Widerlöv, Valborg Landberg, EvaMärta Granqvist, Ulrika Levander, Agneta Sandberg, Jonas Plunteman och Hannah Mälarborn.

Tack till personalen i Fontänhuset för vänligt och generöst bemötande samt att vi fått utnyttja er trevliga lokal på Engelbrektsgatan i Malmö.

Tack till representanter från RSMH i Malmö, såsom ordförande Marianne Overholt för tips om lokaler med mera, RFHL i Malmö, genom vice ordförande Bengt Palm för diverse och ABF:s Gemenskapen i Mamö för lån av lokal och fin service, Jonas Plunteman från HSO för råd och lån av lokal och Ulrika Levander för husering i Socialhögskolans lokaler under journalistcirkel.

Tack också till Charlotte Engel för professionell ledning av workshop ”Från idé till föreställning” i det mysiga galleriet Apostrof Kultur.

Projektledare för Social Aktion i Skåne, Agneta Geijer

Jag

 

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: