Ögonblicksbild från psyk

av Monica Armini den 18 november, 2014

i Berättelser

Fick min handväska genomsökt. Man ville ta farliga saker ifrån mig. En sax. En pincett. Måttbandet jag hade när jag stickade. Två skötare tog hand om väskan. Min handväska. Mitt privatliv. Mina farliga saker lades i ett kuvert med mitt namn på. Och stoppades in i sköljrummet. Och låstes in. Själva väskan fick jag tillbaka. Tömd på en del av sitt innehåll.

När jag ville plocka mina ögonbryn fick jag be personalen hämta min pincett. Jag fick bara plocka ögonbrynen under bevakning. Jag hade ögonbrynsvak. Skötaren skrattade. Hon tyckte det var lustigt. Det tyckte inte jag. Jag ville få vara ifred. Med mig och min pincett. Få sköta om mig själv i lugn och ro. Utan övervakning. Utan att någon såg.

När jag blev utskriven långt senare fick jag tillbaka mitt kuvert. Med mitt namn på. Saxen, pincetten och måttbandet hamnade åter där de skulle vara. Där de hörde hemma. Min handväska var min igen.

Monica

Texten kom till under en skrivövning i en av skrivarcirklarna i Göteborg. En ögonblicksbild från en inläggning på psyk.

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: