Björn Fries om dagen då alla är lika

av Anne Skåner den 7 september, 2014

i Blogg

Vid höstens val till Riksdag, Landsting och kommuner så är varje röst lika betydelsefull. Den hemlöse missbrukarens val är lika viktigt som fastighetsägarens, skriver Björn Fries (V)

Vid höstens val till riksdag, landsting och kommuner så är varje röst lika betydelsefull. Den hemlöse missbrukarens val är lika viktigt som fastighetsägarens. Internens röst väger lika tungt som fängelsedirektörens och valsedlar som lämnas i socialt utsatta områden är lika avgörande som de som läggs i valurnorna på Östermalm eller Lidingö.

Oavsett vem vi är, var vi bor och hur våra liv ser ut så är vi en kort stund den 14 september i år precis lika mycket värda. Utnyttja den dagen till att rösta, för att få politiker som jobbar för att förbättra situationen för dig. Rösta för, att få en politik som gör att vi är lika mycket värda året runt. Inte bara en dag vart fjärde år.

 Människor som lever i socialt utsatta situationer borde vara särskilt omsorgsfulla i valet av partier och politiker. De som brottas med missbruk, fattigdom, en kriminell bakgrund eller kanske psykisk ohälsa. De som kanske aldrig kommit in på arbetsmarknaden och som ärver arbetslöshet i generationer. De bär alla på unika erfarenheter och kompetenser som borde locka till att utnyttja valdagens möjligheter. läs mer

Det här skrev Björn Fries i Tidningen Filen, en tankvärd och välskriven text..som jag hoppas många läser-

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: