Agneta´s presentation

av harmlesslife den 31 mars, 2012

i Skribenter, Skrivarverkstad Sthlm

Hej, jag heter Agneta Werner. Jag sitter just nu och funderar över vad jag skulle kunna skriva i min CV. Jag kan skriva in treårigt gymnasium i Uppsala, jag kan skriva in en teol.kand, Uppsala Universitet och jag kan skriva upp sammanlagt fem års arbete som präst i Jämtland. Men sen? Kan jag skriva in 18 års erfarenheter från insidan av den svenska psykiatriska vården? Kan jag skriva att 12 av dem var på olika slutenvårdsavdelningar i Jämtland och Stockholm? Eller de två åren på behandlingshem utanför Uppsala kanske?

Det spelar ingen roll. Jag ska inte skriva någon CV idag. Jag ska skriva en presentation av mig själv här på Socialaktion.nu. Och, ja, här fick ni en stor del av den. Den tråkiga biten.

Till det roliga hör att jag nu mår mycket bättre, att jag ständigt jobbar på att bli allt stabilare och friskare i mitt liv. Jag jobbar aktivt mot en trippelstigmatisering som präst, fet och psyksjuk. Jag har lämnat prästeriet, jag har gått ner i vikt och jag håller på att byta patientrollen mot en friskare roll som egen person. Jag har tagit tillbaka makten över mitt eget liv.

Allt som jag gått igenom och aktivt jobbat för vill jag gärna dela med mig av. Min högsta önskan är att få föreläsa och skriva om den svenska psykvården, erfarenheten att vara stämplad som psykiskt sjuk och inte minst om hur det är att komma tillbaka till ett värdigt liv. Som en start på denna “framtida karriär” har jag aktivt börjat blogga samtidigt som ett intensivt arbete sker på min hemsida.

Jag har idag flyttat tillbaka hem till Nynäshamn där jag bor med mina två katter och pappas hund. Jag har ett förhållandevis bra liv. Jag jobbar hårt på att leva ett friskt liv med en sjuk diagnos.

Min blogg finns att läsa här!

Kommentarer är avstängda för den här posten.

Previous post:

Next post: